Blowers & industrie ventilatoren

Airtechnic Solutions bestaat uit een team van luchttechnische experts en is in staat de meest efficiënte techniek te selecteren van alle blowers en industrie ventilatoren. Hiermee levert Airtechnic een serieuze bijdrage aan uw installatie.

Airtechnic Solutions is al meer dan 25 jaar kennisleverancier van blowers en industrie ventilatoren en andere technische oplossingen voor uiteenlopende industriële toepassingen. Daar waar droge stoffen, gassen en lucht op een veilige duurzame wijze verplaatst moeten worden, heeft Airtechnic de juiste oplossing beschikbaar.

industrie ventilatoren

Afhankelijk van het industriële proces kan het medium variëren van schone lucht en/of droge lucht tot met deeltjes beladen en/of vochtige lucht. Het is essentieel om met dergelijke parameters rekening te houden in het ontwerp. De ontwikkeling van geschikte technologie voor de gastroom in de ventilator zorgt voor de beste efficiëntie en prestaties op de markt. Gelet op stroomverbruik, geluidsniveau, mechanische sterkte.

Airtechnic selecteert de juiste technologie op basis van de kenmerken van het gas dat wordt getransporteerd: vochtigheidsgehalte, slijtage, stofdeeltjes, verstoppingsverschijnsel, dichtheid en concentratie van de deeltjes.

De centrifugaal ventilatoren zijn gebaseerd op uitvoerig geteste modellen en garanderen de efficiëntie en de luchtstroomwerkpunten die tijdens de studiefase zijn aangekondigd. Ze worden vervolgens aangepast aan de specificaties van de klant en ook voorzien van tal van mogelijke opties zoals geluiddempers, geluids- en warmte-isolatie, enz.

De centrifugaal ventilatoren van het Airtechnic-assortiment zijn van het type met directe of indirecte aandrijving. Ze zijn ontworpen voor toepassingen met schone lucht of lucht met een laag stofgehalte of serieus vervuilde lucht.

Uitvoeringen:
Maximaal luchtdebiet: 200 m³/s
Maximale druk: 20.000 Pa
Vermogen: 0.75 – 1500 kW
Temperatuur: -50°C tot 800°C

Ontwerpoplossingen inclusief:
Akoestische berekeningen
Mechanische berekeningen
Omgeving: ATEX, 100% lekdicht
Aard van gassamenstelling

Materialen van constructie
Normaalstaal, RVS AISI 304L, 316L, 316Ti, 904L, 2205, …
Aluminium, Titanium
Speciale legeringen: Hastelloy, Incolloy, Inconel, …
Erosiebestendige platen CASTOLIN CDP,…

Breede scala aan soorten ventilatoren:

  • Schone lucht ventilatoren
  • Transport ventilatoren
  • Hoge temperaturen
  • Agressieve dampen
  • Abrassieve producten/ lucht
  • Direct aangedreven of indirect aangedreven
  • Luchtdebiet van  500m3 tot 100.000m3 per uur

Meertraps Centrifugaal Blowers & Exhausters

Robuust en betrouwbaar

Het extreem eenvoudige ontwerp van Continental Industrie blowers en exhausters garandeert maximale veiligheid en continuïteit, wat een absolute noodzaak is in elke industrietak waarbij het productieproces afhankelijk is van de voorziening van schone en droge lucht of gas met een constante druk.

IJzersterk ontwerp

Gegoten onderdelen, met precisie vervaardigde componenten en een minimum aan bewegende delen zorgen ervoor dat Continental machines hun werk op zeer veilige en betrouwbare wijze verrichten, vrijwel trillingsniveau en met een bijzonder laag geluidsniveau.

De prestaties worden uitgedrukt in volume, verschildruk en energieverbruik. Eén van de grootste voordelen is de afwezigheid van interne wrijving tussen de rotor en het huis. De as kent slechts 2 contactpunten, t.w.: de lagers. Hierdoor kan de levensduur van deze machine wel 40 jaar of meer bedragen.

Breed werkbereik en toepassingen

Continental Industrie blowers leveren op zeer efficiënte wijze olievrije, droge en pulsvrije lucht of gas vanaf 100 tot 70.000 m³ per uur met drukken tot 1,2 bar g en vacuüm tot -0,6 bar g. De toepassingen lopen uiteen van beluchting van waterzuiveringsbassins, pneumatisch transport, luchtmessen, verbrandingslucht, ontwatering van textiel en tapijt, biogas tot centraal stofzuigsystemen en nog veel meer. 

Bezoek de website Continental Industrie of neem hieronder contact met een van onze specialisten.

Kenmerken

Turbo Blowers

Continental Industrie TC type enkeltraps turbo blowers vormen de laatste stand der techniek op het gebied van turbocompressoren. De jarenlange ervaring van Continental in onderzoek, ontwikkeling en productie van centrifugaal blowers heeft geresulteerd in een reeks energiezuinige, robuuste en onderhoudsvriendelijke turbo blowers met een bereik van 1.500 tot 60.000 Nm³ per uur en een maximaal drukverschil van maximaal 1,4 bar g.


De blowers hebben een breed regelbereik van 45 tot 100%, waarbinnen de efficiency onverminderd hoog blijft.

Alle turbo blowers zijn uitgerust met een geïntegreerde tandwielkast en regelunit. De productie van alle essentiële blower onderdelen vindt plaats in West-Europa.

Typische toepassingsgebieden voor turbo blowers zijn riool- en afvalwaterzuivering, waarbij energiezuinigheid en betrouwbaarheid essentieel zijn voor de bedrijfsvoering.

Kenmerken Model TCB Turbo

– compact ontwerp;
– traploos regelbaar d.m.v. instelbare inlaatschoepen en variabele diffusorschoepen;
– eenvoudig te installeren;
– laag geluidsniveau;
– volumebereik: 1.500 tot 15.000 Nm³/uur;
– drukbereik: tot 95 kPa g.

Kenmerken Model TCH Turbo

– energiezuinig;
– geïntegreerde tandwielkast;
– traploos regelbaar d.m.v. instelbare inlaatschoepen en variabele diffusorschoepen;
– laag geluidsniveau;
– volumebereik: 9.500 tot 60.000 Nm³/uur;
– drukbereik: tot 140 kPa g.

Download hier de Continental Industrie brochure of neem hieronder contact met onze specialist: Paul de Graeff 

Turbo

Gas boosters

Stortplaatsen en vergisters

Het transport van biogas van stortplaatsen en vergisters naar verbrandingssystemen, zoals gasbranders of gasmotoren, is één van de belangrijkste toepassingen Continental Industrie blowers.

Breed werkbereik

De robuustheid van Continental meertraps centrifugaal blowers in combinatie met de speciale biogasafdichting en de specifieke prestatiecurve zijn bij uitstek geschikt voor biogastoepassingen waarbij een breed volumetrisch werkbereik een vereiste is.

ATEX certficering

Groep 2 materiaal: categorie 2G overeenkomstig de Atex 94/9/CE richtlijn, toepasbaar in zone 1 of zone 2.

Groep 2 materiaal: categorie 3G overeenkomstig de Atex 94/9/CE richtlijn, toepasbaar in zone 2.

Toepassingen

De machines zijn geschikt voor inzet in gezoneerd gebied. Continental Industrie levert ATEX blowers voor EX-zones 1 en 2 voor o.a. biogasonttrekking bij stortplaatsen en vergisters en drukverhoging voor fakkelinstallaties en gasmotoren.

Varianten

Enkeltraps gasblower, V-snaar aangedreven GB100VB, 1,5 to 18,5 kW voor gashoeveelheden tot 3.000 Nm³ per uur en 180 mbar drukverschil.

Direct aangedreven gasblower GB100DD met een 1,5 of 2,2 kW electromotor voor gashoeveelheden tot 1.500 Nm³ per uur en 70 mbar drukverschil.

Zuurbestendige coating

Indien u te maken heeft met corrosieve gassen dan kunnen de binnenzijde van het huis en de waaier voorzien van een speciale zuurbestendige coating.

Veiligheid eerst

De omgang met gecomprimeerde gassen brengt vanzelfsprekend de nodige risico’s met met zich mee. De methode voor de veilige omgang met gecomprimeerde gassen is dan ook gericht op voorkoming van lekkages en goede beheersing van druk en flow.

Betrouwbaarheid

Continental machines zij geschikt voor continubedrijf, zelfs onder de meest extreme omstandigheden, en zijn uitstekend in staat om op efficiënte wijze een grote variëteit aan gassoorten te verwerken zonder risico’s op lekkage.

ATEX

De belangrijkste voordelen van Continental Industrie centrifugaal blowers zijn het eenvoudige en robuuste ontwerp, beide van groot belang voor  gastoepassingen.

Continental machines voldoen aan de ATEX richtlijn.

Download GB100VB brochure
Download GB100DD brochure