Cycloontechniek

Airtechnic Solutions is al tientallen jaren gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van maatwerk cyclonen/ afscheiders.
We zijn toonaangevend expert  in het integraal oplossen van luchttechnische vraagstukken op het gebied van proceslucht-behandeling en poederverwerking. Al sinds 1985 zijn wij actief voor klanten over heel de wereld, in alle takken van de industrie.

Aanvraagformulier

U wilt weten wat de mogelijke investeringskosten zijn van een dergelijke cycloon. Bij het invullen van onderstaande velden zullen wij een eerste budgetvoorstel opmaken.

Cycloontechniek kenmerkt zich door:

De juiste keuze van cyclonen

Hoge afscheidingsgraad

Stofcyclonen zijn er in vele soorten en maten, iedere cycloon is ontwikkeld voor heel specifieke toepassingen. Wanneer u op zoek bent naar een cycloon, dan wilt u graag van tevoren in kaart hebben wat u kunt verwachten van een cycloon. Zo kunt u de juiste keuzes maken. Onze ervaring is dat dit in hoge mate afhangt van de gebruiksomstandigheden en de wensen die u daarbij heeft.

Tegenwoordig is het mogelijk om ook met cyclonen een zeer hoge afscheidingsgraad te bereiken. Hierdoor kunnen cyclonen veel breder worden ingezet dan tot nu toe het geval was. En met multi-cyclonen is het zelfs mogelijk om nóg hogere afscheidingsgraden te behalen, waarmee ook stofemissies lager dan 5 mg/Nm³ kunnen worden behaald, zonder nafilter!

Eigen ontwerp

Voordelen:

Naast de gangbare toepassingen, zoals voorafscheider of vonkenvanger, is Airtechnic sterk in het ontwerp van cyclonen voor speciale toepassingen voor bijvoorbeeld rookgasreiniging of product afscheider, waar voor de bepaling van de maximale afscheidingsgraad en materiaalkeuze specialistische kennis benodigd is. Daartoe voeren we voorafgaand aan het vervaardigen van een cycloon diverse berekeningen uit, en indien noodzakelijk ook testen, om het optimale ontwerp van de cycloon te bepalen, uitgaand van uw wensen ten aanzien van stofemissie, energieverbruik, levensduur, etc.

Stofcyclonen zijn de werkpaarden van de ontstoffingstechniek. Breed inzetbaar, robuust, duurzaam en onderhoudsarm. Als één van de weinigen in de industrie is Airtechnic in staat om cyclonen te ontwerpen die 100% geschikt zijn voor uw specifieke toepassing.

Download:  – een goed beging is het halve werk

Cyclonen scheiden lucht-stof mengsels op basis van verschil in soortelijke massa. Multi-cyclonen zijn parallel geschakelde cyclonen, waarbij het lucht-stof mengsel gelijk verdeeld wordt over de cyclonen. Het cycloonrendement neemt hierbij toe, terwijl de drukval gelijk blijft en daarmee ook het energie-verbruik.

cycloonafscheiders stofcycloon  multicycloon, vortexscheiders, stofzuiveringstechniek.

 

Testinstallatie

Airtechnic beschikt over haar eigen testinstallatie. Wij kunnen dus zeer eenvoudig uw producten testen.  Op basis van deze testen kunnen wij de juiste snelheid/ debiet bepalen. Nieuwsgierig? Neem contact op en maak een afspraak.

Cycloon industrie

Multi-cycloonsystemen

Cyclonen_stof

Stand alone cyclonen

cycloon_sluizen

Cycloonapparatuur