Industriële luchtzuivering

Airtechnic Solutions BV ontwerpt, levert en onderhoudt op een pragmatische wijze  luchttechnische installaties. Dus vakspecialist op gebied van  industriële luchtzuivering, zoals stoffilter installaties, cycloonafscheiders  en stoffilter apparatuur. Deze installaties hebben als doel om uw stofprobleem (emissie) te verhelpen. Om tot dit ontwerp of optimalisatie te komen, fungeert Airtechnic als uw hoofdaannemer.

Procesluchtbehandeling

In alle takken van de industrie wordt lucht toegepast in productieprocessen. Dit kan gaan om koelen, verwarmen, drogen, bevochtigen, reinigen of een combinatie daarvan. Op basis van de specifieke kenmerken van het proces en uw vereisten, ontwerpen en bouwen wij complete, klant-specifieke systemen, inclusief luchtvoorziening en procesbesturing om lucht zodanig te conditioneren dat deze optimaal kan worden ingezet in uw productieproces.

Ontstoffing

Het verwijderen van stof, gas of damp uit een luchtstroom vereist specialistische kennis en ervaring om een filtersysteem te kunnen ontwerpen. Op basis van uw specifieke behoefte creëren wij een maatwerkoplossing voor het reinigen van uw proceslucht. Hiervoor kunnen wij putten uit een groot aantal mogelijke oplossingen, voortgekomen uit jarenlange ervaring in dit vakgebied.

Advies

Bovendien adviseren we u ook over onderwerpen als energiebesparing, veiligheid, brand- en explosieveiligheid, arbeidsomstandigheden en gebruiksgemak.

Uitvoering

Daarbij neemt Airtechnic Solutions het hele traject van advies en ontwerp tot en met de oplevering van de complete installatie op zich.

Explosie- en brandveiligheid

Een speciaal aandachtsgebied vormt explosie- en brandbeveiliging. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van luchtbehandeling en ontstoffing zijn in staat om ook hier in de juiste oplossing te voorzien.

Productgroepen

Cycloon industrie

Cycloontechniek

Cyclonen zijn de werkpaarden van de ontstoffingstechniek. Breed inzetbaar, robuust, duurzaam en onderhoudsarm. Als één van de weinigen in de industrie is Airtechnic zelf in staat om cyclonen te ontwerpen die 100% geschikt zijn voor uw specifieke toepassing.

Leidingwerk_stofafzuiging_Jacob

Stoffilter installaties

Het verwijderen van stof, gas of damp uit een luchtstroom vereist specialistische kennis en ervaring om een filtersysteem te kunnen ontwerpen. Op basis van uw specifieke behoefte creëren wij een maatwerkoplossing voor het reinigen van uw proceslucht.

Stoffilter apparatuur

Wij leveren persluchtgereinigde patronen en slangen puntfilters welke worden gemonteerd op silo’s, elevatoren, kettingtransporteurs of bandtransporteurs.

 

 

onderhoud stoffilter installatie

Service

Om uw continuïteit in uw proces te garanderen ontzorgen wij de klant met gedegen (preventief) onderhoud.