Over Airtechnic

Sinds de oprichting in 1985 heeft Airtechnic Solutions zich altijd gericht op het ontwerpen en verbeteren van industriële luchttechnische systemen voor de behandeling van proceslucht en het verwerken van poeders.

Om onze ontwerpen of verbeteringen in de praktijk tot stand te brengen, fungeert Airtechnic veelal als aannemer van het project, waarbij we de engineering, inkoop en installatie van het systeem verzorgen. Als systeemontwikkelaar en systeemintegreerder realiseren we complete projecten onder eigen regie en leveren turn-key oplossingen.

Expertise Luchttechniek

Airtechnic Solutions bestaat uit een klein team van luchttechnische & solids processing experts met jaren ervaring in dit vakgebied. Uitgaand van uw productieproces bepalen deze specialisten de best passende oplossing voor uw luchttechnisch probleem en vertalen dit in een werkend systeem.

Procesluchtbehandeling

In alle takken van de industrie wordt lucht toegepast in productieprocessen. Dit kan gaan om koelen, verwarmen, drogen, bevochtigen, reinigen of een combinatie daarvan. Op basis van de specifieke kenmerken van het proces en uw vereisten, ontwerpen en bouwen wij complete, klant-specifieke systemen, inclusief luchtvoorziening en procesbesturing om lucht zodanig te conditioneren dat deze optimaal kan worden ingezet in uw productieproces.

Ontstoffing

Het verwijderen van stof, gas of damp uit een luchtstroom vereist specialistische kennis en ervaring om een filtersysteem te kunnen ontwerpen. Op basis van uw specifieke behoefte creëren wij een maatwerkoplossing voor het reinigen van uw proceslucht. Hiervoor kunnen wij putten uit een groot aantal mogelijke oplossingen, voortgekomen uit jarenlange ervaring in dit vakgebied.

Advies

Bovendien adviseren we u ook over onderwerpen als energiebesparing, veiligheid, brand- en explosieveiligheid, arbeidsomstandigheden en gebruiksgemak.

Uitvoering

Daarbij neemt Airtechnic Solutions het hele traject van advies en ontwerp tot en met de oplevering van de complete installatie op zich.

Explosie- en brandveiligheid

Een speciaal aandachtsgebied vormt explosie- en brandbeveiliging. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van luchtbehandeling en ontstoffing zijn in staat om ook hier in de juiste oplossing te voorzien.

Pneumatisch transporteren

Airtechnic Solutions BV ontwerpt, levert en onderhoudt klantspecifieke pneumatisch transportsystemen voor droge stoffen en granulaten. In ons systeemontwerp zoeken wij voor uw te transporteren product naar de optimale oplossing, daarbij onder meer rekening houdend met de producteigenschappen, materiaalkeuze, investering, energieverbruik, plant lay-out, veiligheid en onderhoudbaarheid.

Airtechnic bedrijf

Expertise Luchttechniek

Airtechnic Solutions bestaat uit een klein team van luchttechnische & solids processing experts met jaren ervaring in dit vakgebied. Uitgaand van uw productieproces bepalen deze specialisten de best passende oplossing voor uw luchttechnisch probleem en vertalen dit in een werkend systeem.

Productie cyclonen

Eigen faciliteiten

Al naar gelang de aard van het project werken wij daarbij samen met partijen binnen ons netwerk, met specifieke expertise op het gebied van bijvoorbeeld constructietechniek, brand- en explosiebeveiliging, simulatie e.d.. Vanzelfsprekend beschikken wij over een eigen werkplaats, magazijn en testfaciliteiten. 

Vacature luchttechniek

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?!

Gezocht: Commerciële binnendienst
32/ 40 uur per week
MBO / HBO

Lees meer