Over Airtechnic

Airtechnic en Bulktechnic maken deel uit van één organisatie die optreedt als kennispartner voor stofafzuiging, de filtratie van proceslucht, scheidingstechnieken en de verwerking van poeders en granulaten. 

Van enkelvoudige componenten tot volledige systemen. 

Ervaring

Airtechnic Solutions wordt gevormd door een compact team van experts op het gebied van luchttechniek en solids processing, met uitgebreide ervaring in diverse sectoren. Met een diepgaand begrip van uw productieproces analyseren deze specialisten uw luchttechnische uitdaging en ontwikkelen ze de meest geschikte oplossing.

Van ontwerp tot realisatie

Sinds de oprichting in 1985 heeft Airtechnic Solutions zich altijd gericht op het ontwerpen en realiseren van industriële luchttechnische systemen voor de behandeling van proceslucht en het transporteren/ verwerken van poeders.

Om onze ontwerpen of verbeteringen in de praktijk tot stand te brengen, fungeert Airtechnic veelal als aannemer van het project, waarbij we de engineering, inkoop, vervaardiging en installatie van het systeem verzorgen. Als systeemontwikkelaar en systeemintegrator realiseren we complete projecten onder eigen regie en leveren turn-key oplossingen.

Advies

Bovendien adviseren we u ook over onderwerpen als energiebesparing, veiligheid, brand- en explosieveiligheid, arbeidsomstandigheden en gebruiksgemak.

Uitvoering

Daarbij neemt Airtechnic Solutions het hele traject van advies en ontwerp tot en met de oplevering van de complete installatie op zich.

Samenwerking

Airtechnic slaat de handen ineen met partners uit haar uitgebreide netwerk, die zich kenmerken door hun specifieke deskundigheid op terreinen zoals constructietechniek, brand- en explosiebeveiliging, simulatie, en meer. Daarnaast profiteert Airtechnic van de capaciteiten van haar zusterbedrijf, dat gespecialiseerd is in plaatwerk en constructie.

Procesluchtbehandeling

In alle takken van de industrie wordt lucht toegepast in productieprocessen. Dit kan gaan om koelen, verwarmen, drogen, bevochtigen, reinigen of een combinatie daarvan. Op basis van de specifieke kenmerken van het proces en uw vereisten, ontwerpen en bouwen wij complete, klant-specifieke systemen, inclusief luchtvoorziening en procesbesturing om lucht zodanig te conditioneren dat deze optimaal kan worden ingezet in uw productieproces.

Ontstoffing

Het verwijderen van stof, gas of damp uit een luchtstroom vereist specialistische kennis en ervaring om een filtersysteem te kunnen ontwerpen. Op basis van uw specifieke behoefte creëren wij een maatwerkoplossing voor het reinigen van uw proceslucht. Hiervoor kunnen wij putten uit een groot aantal mogelijke oplossingen, voortgekomen uit jarenlange ervaring in dit vakgebied.

Explosie- en brandveiligheid

Een speciaal aandachtsgebied vormt explosie- en brandbeveiliging. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van luchtbehandeling en ontstoffing zijn in staat om ook hier in de juiste oplossing te voorzien.

Pneumatisch transporteren

Airtechnic Solutions BV ontwerpt, levert en onderhoudt klantspecifieke pneumatisch transportsystemen voor droge stoffen en granulaten. In ons systeemontwerp zoeken wij voor uw te transporteren product naar de optimale oplossing, daarbij onder meer rekening houdend met de producteigenschappen, materiaalkeuze, investering, energieverbruik, plant lay-out, veiligheid en onderhoudbaarheid.

Airtechnic bedrijf

Eigen testlab

Airtechnic Solutions beschikt over haar eigen testinstallaties, zoals diverse pneumatisch transportsystemen en verschillende scheidingsinstallaties.

Productie cyclonen

Eigen productie faciliteiten

Al naar gelang de aard van het project werken wij  samen met partijen binnen ons netwerk, met specifieke expertise op het gebied van bijvoorbeeld constructietechniek, brand- en explosiebeveiliging, simulatie e.d.. 

Engineering afzuiging

3D ontwerp in eigen huis

Het creëren van een efficiënt werkend compleet systeem vereist een grondige doelstelling, analyse en een uiteindelijk een 3D ontwerp.