Nieuws

Pneumatisch transport poeder

Airtechnic en Bulktechnic verhuisd

In het vakblad BULK een heel mooi referentie Airtechnic project belicht. 

Bulk_4-2022_LR_Airtechnic

 

Airtechnic bedrijf

Airtechnic en Bulktechnic verhuisd

Recentelijk zijn Airtechnic (industrial air technology) en Bulktechnic (solids processing & handling) verhuisd naar een ruimer pand, en wel aan de Scherpenbeemd 3 in Beek en Donk.

Airtechnic en Bulktechnic maken deel uit van één organisatie die optreedt als kennispartner voor stofafzuiging, de filtratie van proceslucht, luchttechnische scheidingstechnieken en de verwerking van poeders en granulaten. De verhuizing is ingegeven door de groei van het bedrijf en als gevolg daarvan de uitbreiding van het personeelsbestand.

Directieteam

Begin dit jaar is Gert Jan van der Aa als directeur-eigenaar tot het bedrijf toegetreden. Hij heeft als allround technisch specialist zijn sporen verdiend in de stortgoedbranche in zuidoost Brabant. Zo leverde hij bedrijven in de food, feed en recycling jarenlang adviezen en technische ondersteuning; een rol die hij zal blijven vervullen. Samen met de mede directeur-eigenaren Winfried Goes en Rob Smulders verenigt het directieteam de competenties om elke fase van een project te kunnen afdekken. Rob Smulders met een focus op commerciële activiteiten, Winfried Goes met de leiding over project- en productengineering en Gert Jan van der Aa met de verantwoordelijkheid voor projectuitvoering, service en onderhoud. Voorts is Kyona Strijbos Schakenraad aangetrokken als office manager.

Gezocht: Tekenaar/werkvoorbereider

(locatie Beek en Donk, 32 of 40 uur per week, m/v)

Bij aanvang ga jij onder begeleiding van een projectleider aan de slag. Als eerste opdracht starten we met het omzetten van een bestaand prototype naar een commerciële oplossing. Je krijgt de benodigde informatie, die je nodig hebt om de tekeningen te kunnen uitwerken. Volgens ontwerpcyclus werk je een conceptontwerp, detailtekening en constructietekening uit.

Samen met de projectleider bespreek jij de verdere projecten die uitgewerkt kunnen worden. In deze rol ben je de rechterhand van de projectleider: je voert overleg over operationele activiteiten die het project kunnen beïnvloeden. Ook plan je de werkzaamheden per project en bewaak je de planning tijdens de uitvoering met een integrale helicopterview. Tevens hoort het voorbereiden van offertes op basis van een procesontwerp bij jouw takenpakket.

Als 3D tekenaar ontwerp je vanaf een klein en eenvoudig onderdeel tot een complete installatie. Je maakt je werktekeningen voor de productie. Je geeft op de tekening aan welke materialen moeten worden gebruikt, hiervoor is het noodzakelijk dat je materiaalkennis en kennisniveau over machineveiligheid up-to-date is. Verder heb je contacten met klanten en leveranciers. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van materiaallijsten voor productie en de inkoop van de benodigde materialen. Tijdens productie ben je nauw betrokken bij de voortgang van het project, waarna het overgedragen kan worden voor montage. Op termijn verwachten we dat jij ook zelfstandig kunt gaan inmeten op locatie.

Wat verwachten wij van jou:
– Je bent in het bezit van een MBO of HBO diploma werktuigbouwkunde of procestechniek;
– Je hebt relevante werkervaring als tekenaar werktuigbouwkunde in de sector van machinebouw;
– Je hebt ervaring in het 2D en 3D ontwerpen;
– Je hebt kennis van machineveiligheid;
– Je hebt goede communicatieve vaardigheden, analytische (probleemoplossende) vaardigheden en oog voor detail;
– Je werkt nauwkeurig en zorgvuldig;
– Je werkt planmatig, behoud overzicht en toont initiatief.

Altijd welkom om even te bellen of te mailen! info@mijnsteijl.nl of +31 623996443

Airtechnic team

Nieuwe mede-eigenaar Airtechnic Solutions BV

Per 1 januari 2022 is Gert Jan van der Aa toegetreden tot het team van Airtechnic Solutions BV. Het directieteam wordt nu gevormd door Winfried Goes, Rob Smulders en Gert Jan van der Aa.

Door deze directie-uitbreiding maken wij een interessante optimalisatieslag, aangezien elke fase binnen een project door een van de heren wordt vertegenwoordigd. Rob Smulders richt zich op de commerciële activiteiten, Winfried Goes heeft de leiding op project- en productengineering en Gert Jan van der Aa is verantwoordelijk voor de complete projectuitvoering en afdeling service en onderhoud.

Gert Jan was/is als onafhankelijk allround technisch specialist/ senior monteur zeker geen onbekende  binnen de stortgoedbranche in de regio Zuid Oost Brabant. Zo levert hij al jaren technische ondersteuning in de uitvoering dan wel in de advisering bij kleine bedrijven tot gerenommeerde productiebedrijven (in de food, feed en recycling branche). Ook deze functie blijft hij vanzelfsprekend vervullen.

Door sterke groei en verdere professionalisering binnen Airtechnic is Kyona Strijbos Schakenraad aangesloten bij het huidige team als office manager.

Een mooi team met goede ambities en waarbij de klant voorop staat.