Poederzeven

Airtechnic Solutions is gespecialiseerd in de verwerking van zeer lichte en fijne poeders en met name het zeven en classificeren van  poeders gebruikmakend van lucht neemt een prominente plaats in.

Het zeven van poeder door middel van lucht is een door Airtechnic Solutions zelf ontwikkelde, grensverleggende technologie die het mogelijk maakt om poeders te zeven die op traditionele wijze niet meer te verwerken zijn.

Eigen ontwikkeling en productie

Door gebruikmaking van lucht voor zeven en classificeren, kunnen zeer fijne en lichte poeders (<50 micron) als ook kleverige producten worden verwerkt, zoals bijvoorbeeld, cacao, fosfaten, mineralen, toner, zaden, etc.

Doordat de systemen zijn ontworpen op basis van onderdruk, blijft de werkomgeving stofvrij.

Om uw luchtgedreven zeefsysteem optimaal te kunnen configureren beschikken wij in Tegelen, Nederland over een eigen testinstallatie waarmee we uw poeder uitgebreid kunnen testen.

Powder sieving

Hoge nauwkeurigheid

Hierbij kan een zeer hoge nauwkeurigheid worden bereikt (± 2 micron), waarbij ook de doorzet per vierkante meter vele malen hoger is dan wanneer dergelijke poeders op traditionele wijze zou worden gezeefd, als dat al mogelijk is.

Er zijn verschillende mogelijkheden waaronder:

Aanverwante technieken

Stofafzuiging

Pneumatisch transport

Filterapparatuur

Blowers en ventilatoren