Scheidingsinstallaties

Airtechnic Solutions levert scheidingsinstallaties  voor het zeven en classificeren van diverse soorten (afval) materiaalstromen. 

Het zeven door middel van lucht is een door Airtechnic Solutions zelf ontwikkelde, grensverleggende technologie die het mogelijk maakt om poeders te zeven die op traditionele wijze niet meer te verwerken zijn.

Aanvraagformulier

U wilt weten wat de mogelijke investeringskosten zijn van een dergelijk systeem. Bij het invullen van onderstaande velden zullen wij een eerste budgetvoorstel opmaken.

Luchtgedreven zeefsystemen

Eigen ontwikkeling en productie

Door gebruikmaking van lucht voor zeven en classificeren, kunnen zeer fijne en lichte poeders (<50 micron) als ook kleverige producten worden verwerkt, zoals bijvoorbeeld, cacao, fosfaten, mineralen, toner, zaden, etc.

Doordat de systemen zijn ontworpen op basis van onderdruk, blijft de werkomgeving stofvrij.

Om uw luchtgedreven zeefsysteem optimaal te kunnen configureren beschikken wij in Beek en Donk, Nederland over een eigen testinstallatie waarmee we uw product uitgebreid kunnen testen.

Stofvrij

Doordat de systemen zijn ontworpen op basis van onderdruk, blijft de werkomgeving stofvrij.

Hoge nauwkeurigheid

Hierbij kan een zeer hoge nauwkeurigheid worden bereikt (± 2 micron), waarbij ook de doorzet per vierkante meter vele malen hoger is dan wanneer dergelijke poeders op traditionele wijze zou worden gezeefd, als dat al mogelijk is.

Mogelijkheden

Tip: zie de webpagina Gallery voor meer referentie maatwerk projecten. 

Scheiden op basis van densiteit

Het verkleinde materiaal wordt via een luchtdicht invoermechanisme (roterende sluis) in de zigzagvormige behuizing gedoseerd, waar het materiaal door een opwaarts bewegende luchtstroom valt en de scheiding optreedt.

De lichtere deeltjes worden met de luchtstroom meegenomen, terwijl zwaardere deeltjes tegen de luchtstroom naar de bodem vallen en aan de onderkant van de afscheider worden afgevoerd.

Variabele luchtvolumes en regelkleppen zorgen ook voor minimaal verlies van waardevol recyclebaar materiaal voor maximale flexibiliteit en zeer efficiënte reiniging van het materiaal. Het Zigzag-scheidingssysteem is verkrijgbaar in een diverse maatvoeringen en configuraties die passen bij uw proces en materiaaldoorvoer.

Diensten

Tip: zie de webpagina Gallery voor meer referentie maatwerk projecten. 

Aangezien Airtechnic beschikt over een uitgebreid testfaciliteit  biedt dit ook kansen voor U.

Er kan op diverse luchtgedreven  scheidingsinstallaties getest worden. Maar ook mechanische zeeftechnieken zijn beschikbaar. Bovendien testen wij ook pneumatisch transporten en cyclonen.